ZWEMMEN SUPPEN & EXPEDITIE

ACTIVITEITEN

ZWEMMEN

Naast dat je op het unieke terras op het water een hapje en een drankje kunt doen, kan je ook een plons nemen in het buitenzwembad van Poel’s Up! Een kaartje kost € 5,50 en je kunt onder toezicht lekker zwemmen.

Het buitenbad is geopend vanaf 13 april tot 15 september 2019. Alleen met heel slecht weer is het zwembad gesloten. Op onze website staan altijd de actuele openingstijden.

 

SUPPEN

Suppen, ook wel stand-up paddling (SUP) genoemd, is de nieuwste trend op het gebied van watersport. Het enige wat je nodig hebt, is een groot golfsurfboard en een peddel. Je peddelt staand op je board, relaxt over het water. SUPersimpel!

Suppen komt oorspronkelijk uit Hawaï. Hier gebruiken de surfleraren al sinds de jaren zestig surfboards om staand hun surfleerlingen in de gaten houden. Suppen werd pas echt populair nadat verschillende celebs als Matthew McConaughey, Jennifer Anniston, Rihanna en Cameron Diaz suppend werden gespot. Na Amerika sloeg de trend ook over naar Nederland. Met al onze grachten, rivieren, meren en de zee zijn we ook een ultiem supland. De Amstelveense Poel is daar nu aan toegevoegd!

Mail voor het aanvragen van een event, of informatie naar info@poelsup.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 020-3090344

Losse verhuur (vanaf 10 jaar en met zwemdiploma A + B):

Tarieven: 60 minuten
Supboard plus peddel € 15,50
Life jacket Verplicht
Wetsuit spencer € 5,-

 

BEGINNEN MET SUPPEN:

Stand Up Paddling basis , een leuke activiteit voor het hele gezin! € 20,- p.p.

(Duur 1,5 uur)

(Vanaf 8 jaar met zwemdiploma A en B)

Tijdens de suplessen geven wij je tips om snel en veilig te kunnen Suppen. Je krijgt van Poel’s Up materiaal en wetsuits

  1. Eerst geven wij je op het droge de theorie over het gebruik van het board en de peddel.
  2. Veiligheid en regels Poel’s Up
  3. Het water op
  4. Gebruik Peddel in de praktijk
  5. Van zitten naar leren staan op het board
  6. Gewenningsoefeningen
  7. Snelheid maken en recht uit blijven varen
  8. Bochten leren maken

Op aanvraag: vanaf minimaal 8 personen

 

SPORT, SPEL & EXPEDITIE

14 mei 2017 is het drijvend zwembad in de Amstelveense Poel (achter het raadhuis) open gegaan. Het zwembad bestaat uit een vijftal aan elkaar geschakelde pontons met bar, terras, sanitair en kleedtentjes. De totale voorziening is 500 m2 en het bad is 18 x 5 m. Naast een plons in het bad, bieden de pontons ruimte voor 150 mensen om te genieten van de mooie Poel. Naast de avontuurlijke speeltuin en de ijsbaan wordt het bad met terras een nieuwe recreatieplek aan de zuidkant van het Amsterdamse Bos en een vertrekpunt om verder het bos in te gaan.

 

EXPEDITIE KRUIDENTOCHT

Onder leiding van onze gids gaan we aan de hand van het boek ‘kruidentocht’ op ontdekkingstocht rondom de Amstelveense Poel. Welke kruiden vinden we? Zijn ze eetbaar of geneeskrachtig? Na afloop verzamelen we rond de tafel. Alle lege buideltjes die we aan het begin van de tocht hebben ontvangen zijn nu gevuld. Wie heeft wat meegenomen?

 

BOOTCAMP

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier voorop staat. Onder begeleiding van een personal trainer ga je effectief aan de slag en haal je snel je persoonlijke doelen. Wil je graag fitter worden, afvallen of sterker worden maar staat het idee van een fitnessruimte je tegen? Dan is bootcamp zeker wat voor jou! Onze bootcamp bestaat uit afwisselende oefeningen waarbij je je hele lichaam traint. Je werkt aan je conditie, doet rek-, strek- en spieroefeningen en daagt jezelf uit. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een saamhorige, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, elkaar meetrekt en samenwerkt. In de buitenlucht trainen is gezond, ontspannen en leuk! Helemaal in een prachtige omgeving als het Amsterdamse bos.